Kijózanító, újévi burgonyaleves házi kolbásszal
sponsored links
Elõttünk az új év, az új remények. Másnapos szervezetünk kijózanításra vár. E leves alkalmas arra, hogy felrázza testünket a kábulatból, és energiát adjon nekünk az év elsõ napján.
Hozzávalók:
5 szem közepes burgonya
20 dkg házi (aki szereti csípõs) kolbász
1 kisebb fej vöröshagyma
2 ek tejföl
só, bors, víz, kevés olaj
2 liter húslé, vagy ételízesítõvel ízesített víz
A hagymát pucoljuk meg és vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A kolbász bõrét távolítsuk el és karikázzuk fel. A krumplit hámozzuk meg és vágjuk kockára.
Kevés olajon pirítsuk aranysárgára a hagyma szeleteket, adjuk hozzá a kolbászt és süssük ropogósra. A kolbász pirospaprika tartalma szépen kioldódik és csodálatos színt fog adni a levesünknek.
Szórjuk rá a kockára vágott burgonyát és pirítsuk még 5-6 percig. Öntsük fel húslevessel, vagy ételízesítõvel fûszerezett vízzel.
Fõzzük amíg a burgonya megpuhul.Sózzuk, borsozzuk és a tejfölt keverjük el benne. Máris tálalható friss és ropogós bagettel.
Hozzávalók:
5 szem közepes burgonya
20 dkg házi (aki szereti csípõs) kolbász
1 kisebb fej vöröshagyma
2 ek tejföl
só, bors, víz, kevés olaj
2 liter húslé, vagy ételízesítõvel ízesített víz
A hagymát pucoljuk meg és vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A kolbász bõrét távolítsuk el és karikázzuk fel. A krumplit hámozzuk meg és vágjuk kockára.
Kevés olajon pirítsuk aranysárgára a hagyma szeleteket, adjuk hozzá a kolbászt és süssük ropogósra. A kolbász pirospaprika tartalma szépen kioldódik és csodálatos színt fog adni a levesünknek.
Szórjuk rá a kockára vágott burgonyát és pirítsuk még 5-6 percig. Öntsük fel húslevessel, vagy ételízesítõvel fûszerezett vízzel.
Fõzzük amíg a burgonya megpuhul.Sózzuk, borsozzuk és a tejfölt keverjük el benne. Máris tálalható friss és ropogós bagettel.