Kijevi torta keshudióval

2012-02-05

sponsored links

A Kijevi tortának ugyanúgy mint a Sacher tortának sokféle receptje ismert  cukrászati és házi változatokban. Tehát elkészíthetjük akár otthon is, és megjelenhet a cukrászdák választékában. Mindenképpen nagyon különleges, a tortalapok némileg a Pavlova tortára emlékeztetõ állagúak, majd a választott dióféle szintén meghatározza a jelleget, és az állagot.  A receptekben a legkülönbözõbb diófélékkel, és krémekkel szeretnék elérni a hasonlóságot. Amennyiben jó minõségûek az alapanyagok mindenképpen siker koronázza majd munkánkat. Bonyolítja a valódiság kérdését, hogy az eredeti változaton  többször módosítottak az idõk során.

Az eredeti receptben még keshudiót használnak, és van némi liszt is hozzáadva így kezdjük ezzel a változattal.

A felsõ réteg krém, és a díszítés egy része csokoládékrémmel történik, ilyenkor is elkészíthetjük egyben a krémet, majd elfelezve az egyikhez hozzákeverjük a kakaót. A torta díszítésekor felülrõl megkenjük a csokoládékrémmel és színes, rózsaszín(cékla), zöld (spenót), sárga (kurkuma), és fehér virágokkal díszítjük. A torta oldalát összetört, pirított keshudióval szórjuk meg.

A tortalapokhoz:
10 tojás fehérje, 100g megpirított, megõrölt keshudió, 3 evõkanál átszitált süteményliszt, vanília.

A vaníliás krémhez: ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2012/02/05/az_e...

sponsored links

Keres?s