Kijevi torta keshudióval
sponsored links
A Kijevi tortának ugyanúgy mint a Sacher tortának sokféle receptje ismert cukrászati és házi változatokban. Tehát elkészíthetjük akár otthon is, és megjelenhet a cukrászdák választékában. Mindenképpen nagyon különleges, a tortalapok némileg a Pavlova tortára emlékeztetõ állagúak, majd a választott dióféle szintén meghatározza a jelleget, és az állagot. A receptekben a legkülönbözõbb diófélékkel, és krémekkel szeretnék elérni a hasonlóságot. Amennyiben jó minõségûek az alapanyagok mindenképpen siker koronázza majd munkánkat. Bonyolítja a valódiság kérdését, hogy az eredeti változaton többször módosítottak az idõk során.
Az eredeti receptben még keshudiót használnak, és van némi liszt is hozzáadva így kezdjük ezzel a változattal.
A felsõ réteg krém, és a díszítés egy része csokoládékrémmel történik, ilyenkor is elkészíthetjük egyben a krémet, majd elfelezve az egyikhez hozzákeverjük a kakaót. A torta díszítésekor felülrõl megkenjük a csokoládékrémmel és színes, rózsaszín(cékla), zöld (spenót), sárga (kurkuma), és fehér virágokkal díszítjük. A torta oldalát összetört, pirított keshudióval szórjuk meg.
A tortalapokhoz:
10 tojás fehérje, 100g megpirított, megõrölt keshudió, 3 evõkanál átszitált süteményliszt, vanília.
A vaníliás krémhez: ...