Kijevi krémes utódja
sponsored links
Ezt a finom mutatós süteményt több receptbõl komponáltam. Elsõ rálátásra olyan mint a Mézes, de nem az. A Kijevi krémeshez hasonlít, de csak hasonlít, mert ennek eggyel több lapja van és közepén pedig íz. A Citromszelet lapjait felhasználva és tovább kombinálva egy csodálatos sütemény született: diós is, krémes is, ízes is és nem utolsó sorban mutatós.
Hozzávalók a 4 laphoz: 4 tojássárga, 8 evk. olaj, 8 evk. cukor, 1/2 kisk. szalakálé, 6 evk. langyos tej, liszt amennyit felvesz. Továbbá: 4 tojásfehérje, 100 g cukor, 200 g darált pörkölt dió.
A fenti hozzávalókat jól összegyúrjuk és legalább 30 percig pihentetjük, majd négybe osztjuk és elõször két üres lapot sütünk. A másik két kinyújtott lapra egyenletesen elosztjuk a tojásfehérjés cukros diós habot és így sütjük (ezeket is tepsi háton, külön-külön).
Krém: 500 ml tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 100 g cukor, 200 g ...