Kijevi krémes

2014-03-23

sponsored links


Hozzávalók:
50 dkg liszt, 15 dkg cukor, 3 evõkanál tejföl, 20 dkg vaj, 4 tojássárgája, 1 sütõpor
A habhoz: 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 25 dkg darált dió
A krémhez: 2 tasak tejszín vagy vaníliás pudingpor , 5 dl tej, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a cukorral, a tejföllel, a vajjal, és a tojássárgával, meg a sütõporral, majd 4 részre osztjuk. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, belevegyítjük a darált diót, és szintén 4 részre osztjuk.
A tésztadarabokat egyenként kinyújtjuk, zsírozott vagy sütõpapírral bélelt tepsire fektetjük, mindegyik lapot megkenjük a diós habbal, és egyenként megsütjük õket.
A pudingport megfõzzük a tejjel, és belekavarunk 5 dkg vajat. A maradék vajat kikavarjuk a porcukorral, és összevegyítjük a kihûlt pudingkrémmel. A krémet háromfelé osztjuk, és betöltjük a lapok közé. A süteményt másnapig állni hagyjuk, majd felszeleteljük.

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s