Kifordított csirkeszárnyak BBQ szósszal
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkeszárny;
BBQ szószhoz: 1 evõkanál vaj, 2 evõkanál olívaolaj, 1 kis hagyma lereszelve, 1 babérlevél, 2 dl coca-cola, 2 dl házi paradicsomlé, 1 evõkanál sûrített paradicsom, 1 evõkanál csípõs paprikakrém, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál almaecet, 1 evõkanál balzsamecet, 1 evõkanál barnacukor, 1 evõkanál erdei méz, 1 teáskanál füstölt fûszerpaprika, 1/2 teáskanál oregáno, 1/2 teáskanál kakukkfû, 1/2 teáskanál õrölt bors, csipetnyi fahéj, só.
Elkészítése:
1. A szósz összes hozzávalóját egy edényben addig fõzzük, míg besûrûsödik.
2. A megtisztított szárnyakat helyezzük vágódeszkára, vágjuk át a csontok találkozásainál.
3. A megmaradt két szárnyrésznek az egyik végén egy határozott ütéssel levágjuk a ízületeit, a szárnytõrõl a húst a csont mentén kézzel lefejtjük, majd a végén kifordítjuk.
4. A szárnyközépnek a vékonyabbik csontját a megmaradt ízületbõl kicsavarjuk(kitörjük), majd a megmaradt csontról itt is lefejtjük a húst és a végén kifordítjuk.
5. A kifordított szárnyakat a BBQ szósz felében 2 órát állni hagyjuk.
6. Forró grillrácson ropogósra sütjük, majd a megmaradt szósszal tálaljuk.
Megjegyzés: Az elvékonyodó, levágott szárnyvégeket felhasználhatjuk alaplé készítéséhez.