Kifordított csirkeszárnyak BBQ szósszal

2017-06-07

sponsored links


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkeszárny; 

BBQ szószhoz: 1 evõkanál vaj, 2 evõkanál olívaolaj, 1 kis hagyma lereszelve, 1 babérlevél, 2 dl coca-cola, 2 dl házi paradicsomlé, 1 evõkanál sûrített paradicsom, 1 evõkanál csípõs paprikakrém, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál almaecet, 1 evõkanál balzsamecet, 1 evõkanál barnacukor, 1 evõkanál erdei méz, 1 teáskanál füstölt fûszerpaprika, 1/2 teáskanál oregáno, 1/2 teáskanál kakukkfû, 1/2 teáskanál õrölt bors, csipetnyi fahéj, só.


Elkészítése
1. A szósz összes hozzávalóját egy edényben addig fõzzük, míg besûrûsödik. 
2. A megtisztított szárnyakat helyezzük vágódeszkára, vágjuk át a csontok találkozásainál. 
3. A megmaradt két szárnyrésznek az egyik végén egy határozott ütéssel levágjuk a ízületeit, a szárnytõrõl a húst a csont mentén kézzel lefejtjük, majd a végén kifordítjuk. 
4. A szárnyközépnek a vékonyabbik csontját a megmaradt ízületbõl kicsavarjuk(kitörjük), majd a megmaradt csontról itt is lefejtjük a húst és a végén kifordítjuk. 
5. A kifordított szárnyakat a BBQ szósz felében 2 órát állni hagyjuk. 
6. Forró grillrácson ropogósra sütjük, majd a megmaradt szósszal tálaljuk. 


Megjegyzés: Az elvékonyodó, levágott  szárnyvégeket felhasználhatjuk alaplé készítéséhez.



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/06/ki...

sponsored links

Keres?s