Kicsit olaszos

2017-06-16

sponsored links

Ez a mai ebéd, de remélem ízleni fog minden érintettnek :)
Cukkinis fasírtgolyók, paradicsomos hosszúmetélttel, nekem bejön.
Hozzávalók: 1 doboz konzerv paradicsom, lehetõleg egész paradicsomokkal, 1 csomag hosszú metélt, 2 kisebb cukkini, hagyma, fokhagyma, parmezánsajt, tojás, zsemlemorzsa, bazsalikom, petrezselyemzöld, olívaolaj, só, bors, oregáno, kevés szegfûszeg, és fahéj, esetleg pici cukor, ha szükséges a paradicsom savassága miatt.
Elkészítése: a cukkinit megmossuk és lereszeljük a reszelõ nagyobb lyukú részén, sózzuk, hagyjuk állni 20 percet, majd facsarjuk kis a levét teljesen. Vágjunk apróra hagymát, fokhagymát, tegyünk a kifacsart cukkinihez, 2 tojással, reszelt parmezánnal, az összeaprított zöldekkel,  és zsemlemorzsával keverjük össze, borsozzuk és gyúrjunk kis golyókat belõle. Helyezzük a golyócskákat egy olajjal kikent sütõlemezre, majd süssük 180 fokos sütõben 30 percig, közben egyszer forgassuk meg.
A paradicsomot öntsük egy edénybe, fakanállal törjük össze, majd egy kevés olíaolaj hozzáadásával kezdjük el forralni. Tegyünk bele egy kevés fokhagymát, egy pici szegfõszeget és fahéjat, sózzuk, borsozzuk, és fûszerezzük oregánóval. Ha savanyúnak találjuk egy kevés cukorral javíthatunk rajta. A tésztát fõzzük ki sós vízben, majd szûrjük rá a paradicsommártásra. Forgassuk el a mártásban a tésztát, majd a megsült cukkinifasírttal tálaljuk.



Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/06/kics...

sponsored links

Keres?s