KFC csirkemell amerikai káposztasalátával
sponsored links
1 nagy csirkemellhez:
- 5 evõkanál finomliszt
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1/2-1 teáskanál cayenne bors (attól függõen, mennyire szeretjük csípõsen)
- 1 teáskanál tárkony
- 1 teáskanál curry fûszerkeverék
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál borsikafû
- 1 teáskanál kakukkfû
- 1 teáskanál oregánó
- 15 dkg natúr kukoricapehely durvára törve
- 3 tojás felverve
A fûszereket a liszthez kevertem, a tojást és az összetört kukoricapelyhet mélyebb edényekbe tettem. A csirkemellbõl vékony szeleteket/csíkokat vágtam, majd kétszer paníroztam: fûszeres liszt, tojás, fûszeres liszt, tojás, kukoricapehely. Sütés elõtt fél órát konyhapulton szárítottam.
Forró, bõ olajban minden oldalukat pirosra sütöttem, papírtörlõre szedtem, lecsöpögtettem.
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw-saláta)
- 1 kisebb fej fehér káposzta (vagy egy nagyobb fele)
- 2 nagy sárgarépa
- 3 teáskanál tárkonyecet
- 3 evõkanál semleges ízû olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 evõkanál cukor
- 1 kiskanál só
- 2,5 dl majonéz (én light majonézzel készítem, így kevésbé tömény, vagy lehet 1,5 dl majonéz és 1 dl görög joghurt keveréke is)
A zöldségeket vékonyan felcsíkoztam, majd a cukorral, a sóval, az ecettel és az olajjal átkeverve fél órán át pácolódni hagytam. Idõnként átkevertem, hogy jól átjárják az ízek a zöldségeket. A végén összekevertem õket majonézzel, és egy órára hûtõbe tettem a salátát.