Kezdjük a tavaszi fogyókúrát házi készítésû joghurttal!
sponsored links
Ma van hivatalosan a tavasz elsõ napja. Ezzel együtt nyilván sokunk számára a nagy tavaszi fogyókúrák is megkezdték könyörtelen visszaszámlálásukat. Tapasztalatom szerint csupán zöldségen nem lehet élni, de a nehezebb esti vacsorák kiválthatók egy-egy könnyebb és egészségesebb fogással. Például vacsizhatunk joghurtot, és hogy ne haljunk éhen tõle, készítsünk saját változatot, amit kedvünk szerint gazdagítsunk mindenféle finomsággal, ami belefér a fogyókúránkba... Bogyós gyümölcs, idénygyümölcs, házi vagy kézmûves lekvár, esetleg icipici csokidarabok... Ezt a házi joghurtot érdemes egyébként gyermekeinkkel is megkóstoltatni, mert bifidus ide vagy oda, én azért nyugodtabb vagyok, ha tudom, mi van a joghurtban. Elkészítése idõigényes, de ez épp elég arra, hogy bizonyosan ráhangolódjunk a fogyókúrára :-)
Fontos tudnivaló a házi joghurtkészítésnél:
- "Alapnak" házi (vagy kézmûves), zsírosabb tejet válasszunk. Ha ehhez nem tudunk hozzájutni, akkor legalább 3,5% zsírtartalmú, zacskós és nem tartós-bolti kiszerelést válasszunk.
- Szükségünk lesz "oltóanyagra" is, azaz bolti natúr joghurtra. Itt is próbáljuk a kézmûves vagy házi változatot vásárolni, illetve ennek híján az élõflórás, rövid lejárati idejû bolti változatot részesítsük elõnyben.
Hozzávalók:
- 1 liter tej a fentiek figyelembevételével ...