Kevés halat eszünk
sponsored links
Legalább hetente egyszer megállapítom magamban, hogy kevés halat eszünk. Hogy legalább egyszer a héten valahogy enni kellene. De a friss, jó minõségû hal beszerzése, ha nem is lehetetlen, de legalábbis pont annyival több utánajárást igényel, mint ami még megoldható lenne. Így sajnos a heti egy hal beiktatása még várat magára, legalább addig, amíg lesz egy új otthnunk és egy jó nagy mélyhûtõ ládánk, ahová be tudok belõle raktározni.
Ennek ellenére most lazacot hozok, mert amikor készítettem, a fejembe vettem, hogy márpedig most hal lesz ebédre. 3 helyen voltunk, de végül csak beszereztük. :) És megérte. :) Jellemzõen tovább tartott beszerezni, mint elkészíteni ezt az egyszerû és könnyû fogást belõle.
Gyömbéres lazacpogácsa (2 fõre)
- 2 szelet bõr nélküli lazacfilé (kb. 25-30 dkg)
- 3 cm gyömbér
- 3 szál újhagyma
- só, bors, olaj
- 10 dkg barna rizs
- 5 dkg bébi spenót
A barna rizst kevés olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségû vízzel és lefedve, alacsony lángon kb. 45 perc alatt megfõzzük.
A lazacpogácsához a lazacot egészen apróra felkockázzuk, a gyömbért lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk. Az újhagymátnagyon kevés olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd összekeverjük a lazaccal, gyömbérrel, sóval, borssal. A pogácsák elég darabosak, és óvatosan kell bánni velük, hogy egyben maradjanak, de nem lehetetlen. :) Fontos, hogy a pirított újhagyma ne legyen nagyon olajos, a hal pedig legyen teljesen szárazra törölve, különben könnyebben szétesik. 4 ilyen pogácsát formázunk ebbõl az adagból és forró serpenyõben,k evés olajon oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. A rizzsel és a spenóttal, citrommal tálaljuk.
CH tartalom: 36 g CH/adag
Kalóriatartalom: 336 kcal/adag
Forrás: a lazacpogácsa ötlete a Good Food magazinból származik
Ennek ellenére most lazacot hozok, mert amikor készítettem, a fejembe vettem, hogy márpedig most hal lesz ebédre. 3 helyen voltunk, de végül csak beszereztük. :) És megérte. :) Jellemzõen tovább tartott beszerezni, mint elkészíteni ezt az egyszerû és könnyû fogást belõle.
Gyömbéres lazacpogácsa (2 fõre)
- 2 szelet bõr nélküli lazacfilé (kb. 25-30 dkg)
- 3 cm gyömbér
- 3 szál újhagyma
- só, bors, olaj
- 10 dkg barna rizs
- 5 dkg bébi spenót
A barna rizst kevés olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségû vízzel és lefedve, alacsony lángon kb. 45 perc alatt megfõzzük.
A lazacpogácsához a lazacot egészen apróra felkockázzuk, a gyömbért lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk. Az újhagymátnagyon kevés olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd összekeverjük a lazaccal, gyömbérrel, sóval, borssal. A pogácsák elég darabosak, és óvatosan kell bánni velük, hogy egyben maradjanak, de nem lehetetlen. :) Fontos, hogy a pirított újhagyma ne legyen nagyon olajos, a hal pedig legyen teljesen szárazra törölve, különben könnyebben szétesik. 4 ilyen pogácsát formázunk ebbõl az adagból és forró serpenyõben,k evés olajon oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. A rizzsel és a spenóttal, citrommal tálaljuk.
CH tartalom: 36 g CH/adag
Kalóriatartalom: 336 kcal/adag
Forrás: a lazacpogácsa ötlete a Good Food magazinból származik