KEVERT SÁRGABARACKOS SÜTEMÉNY

2017-05-25

sponsored links

Kevert sárgabarackos süti

Nekem nem szabad kimennem a piacra, mert mindig meglátok valamit, amit azonnal meg kell vásárolnom. Így jártam a sárgabarackkal is. Igaz, ez még nem magyar, hanem olasz, de annyira szép volt és még barackíze is akadt, hogy kénytelen voltam megvásárolni.
Sokat nem gondolkoztam azon, hogy mi legyen belõle természetes volt, hogy sárgabarackos kevert. Szerepel már a blogon, de mindig variálok raja valamit, hogy elérjem a számomra tökéletes süteményt. Most majdnem sikerült, vagyis sikerült, csak kicsivel több barackot kellett volna még beletennem.
Isteni puha, könnyû és zamatos. Arra már régen rájöttem, hogy az étolaj csodát tesz a tésztával és a tejföl is, de most együtt keveredtek bele, hát ezentúl is együtt fognak, az már biztos.

Hozzávalók

4 tojás
15 dkg cukor
1 e.k. vaníliakivonat
1,5 dl étolaj
1,5 dl sûrû tejföl
30 dkg liszt
1 cs. sütõpor
1 csipet só
14 szem sárgabarack 
kevéske õrölt ahéj
porcukor a szóráshoz


Elkészítés

A 4 egész tojást verd fehéredésig a cukorral. Akkor jó, ha sûrû habszerû az állaga.
Majd az olajat, vaníliát és a tejfölt is keverd a tojásos cukorhoz.
A lisztet vegyítsd el a sütõporral és óvatosan add ezt is a keverékhez.
6 szem barackot kockázzál fel és szórd a masszába, ezzel is kutyuld össze.
Egy 30 x 30-as tepsit olajozzál ki vékonyan, majd lisztezd be, vagy béleld ki sütõpapírral és öntsd bele a tésztát. 
A maradék barackokat vágd félbe és forgasd fahéjba és porcukorba és ezekkel rakd ki a tészta tetejét.
170 fokra elõmelegített légkeveréses sütõben süsd készre, nálam 32 perc volt, tûpróba ajánlott. 
Az elkészült süteményt hintsd meg porcukorral és fogyaszd jó-étvággyal  ?




Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog

Folytats a blogon ... csaak.blogspot.com/2017/05/kevert-sar...

sponsored links

Keres?s