Kevert Meggyes Pite
sponsored links
Hozz?val?k:
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
4 db toj?s
18 dkg liszt
1 csomag s?t?por
?veg magozott meggybef?tt
Elk?sz?t?se :
A vajat a porcukorral habosra kikeverj?k,majd hozz?adjuk egyenk?nt a toj?ss?rg?kat
Hozz?keverj?k a s?t?porral elkevert lisztet ?s a kem?nyre felvert toj?sfeh?rjehabot.
Piteforma alj?t b?lelj?k ki egy m?retre v?gott szilikonos s?t?pap?rral.
Erre r?halmozzuk a pisk?tamassz?t,?s egyenletesen elkenj?k benne. El?meleg?tett s?t?ben 5 percig s?tj?k, majd kivessz?k a s?t?b?l. A meggybef?ttet alaposan lecsurgatjuk a lev?t?l,majd egy kev?s porcukorban vagy lisztben megforgatjuk ?ket. A pisk?tamassza tetej?re rakjuk ?ket egyenletesen elosztva ?s vissza rakjuk a s?t?be, majd
t? pr?b?ig s?tj?k.Amikor kih?lt,leh?zzuk a s?tem?ny alj?r?l a s?t?pap?rt ?s szeletekre v?gjuk.
S?t?s : 180 fokon kb 25 perc