Kevert almás
sponsored links
Az egyik legjobb dolog ami fonnyadásnak indult almával történhet, hogy süteményben végzi.
Például ebben :)
A kevert süteményekben pedig a legjobb dolog, hogy perceken belül készen van,
mindig sikerül és finom.
Kevert almás
Hozzávalók
4 db közepes nagyságú alma
1 db kezeletlen citrom
3 db tojás
pici tengerisó
100 g tej
100 g olvadt vaj (nem meleg)
200 g finomliszt
1/3 cs sütõpor
+
- kevés vaj vagy a vajas papír kikenni a sütõformát és beszórni liszt
- a sült tetejére 1 tk porcukor
- Elõkészítettem egy kerek sütõtálat (22 cm x 6 cm), alaposan kikentem vajjal és beszórtam liszttel.
_ A sütõt 170 fokra kapcsoltam (légkeverés).
- Az almákat megtisztítottam és felvágtam nem túl vékony szeletekre
(mintha gyalulnám, késsel csak vastagabb).
Ráreszeltem a megmosott és megtörölt citrom héját és rányomtam a levét
(ez nagyon lédús citrom volt a fele is elég volt).
- A tojásokat felütöttem és fehéredésig kevertem a cukorral, hozzáadtam a sót is.
- Közben a vajat megolvasztottam (nem kell hogy meleg legyen éppen csak megolvadjon).
- A tojáshabhoz csorgattam a vajat és a habverõvel belekevertem.
- Belekevertem a tejet.
- A sütõport.
- Fakanállal beleforgattam a lisztet.
- Majd fakanállal beleforgattam az almát.
- Átraktam a sütõtálba és betoltam a forró sütõbe.
Fölé -a sütõ legfelsõ sínére- egy tepsit csúsztattam, hogy csökkentsen a felsõ hõmérsékletet.
- 30 perc alatt megsült, de bent hagytam még a lezárt sütõben 5 percig.
- A sütõformában hagytam kihûlni, majd tálra raktam.
(Ezt praktikus két tányérral csinálni: a süteményre borítottam egy tányért,
szorosan ráfogtam és egy határozott mozdulattal fejre fordítottam.
Most az aljára került egy tányér, ráfogtam, határozottan visszafordítottam.)
- Kevés porcukorral hintettem meg.
Pihe puha, az utolsó morzsáig :)
A fotók másnap készültek.