Kever és kész
sponsored links
Ismét egy olyan tortát hoztam nektek, amihez még a turmixot sem kell elõvenni, szimplán egy habverõre lesz szükségetek. Ezúttal nem vajjal, hanem olívaolajjal készült a tészta, ami ezáltal még egy plusz ízt adott az élményhez. A lényeg, mint mindig, hogy jó minõségû legyen az olaj. A tetejét végül megpakoltam fincsi barackkal és a sütés után még langyosan tálaltam. Mennyei...
Olívás sárgabarackos torta
Hozzávalók:
120 g barna cukor
220 ml tej
1 citrom reszelt héja
vaníliakivonat
100 ml olívaolaj
2 tojás
200 g liszt
25 g õrölt mandula
1 teáskanál sütõpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
só
5-6 sárgabarack
szeletelt mandula
Öntsük a cukrot, a tejet, a citromhéjat és a vaníliát egy edénybe és melegítsük addig, amíg a cukor felolvad. Tegyük félre hûlni.
Szitáljuk a tálba a lisztet és keverjük hozzá a sütõport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk hozzá az olívaolajat, a felvert tojásokat és a tejes keveréket. Habverõvel keverjük simára, majd öntsük a tésztát egy 23 cm-es sütõpapírral bélelt tortaformába.
A sárgabarackokat vágjuk negyedekre és pakoljuk a torta tetejére, szórjuk meg a szeletelt mandulával és toljuk 180 C-os elõmelegített sütõbe. Süssük 30-35 percig és ha megsült vegyük ki a sütõbõl. Langyosan a legfinomabb.