Kethupos hús - light
sponsored links
Stahl Judit Végre otthon címû szakácskönyvében szerepel a recept, de a mûsorban is láttam. Nagyon sokszor ettem már, és be kell, hogy valljam, nagyon szeretem. De a habtejszín, szalonna, füstölt sajt kombináció sajnos nem segíti hozzá az embert a fogyáshoz, ezért az általam ismert fogyókúrás módszerek egyikébe sem illene bele.
De nem ám feladni. Kipróbáltam, hogy ha mindent light-ra cserélek, hasonló lesz-e a végeredmény. Szerencsére igen, és nagyon megközelíti az eredeti ízvilágot. Aki az eredetit nem kóstolta, annak is jó szívvel ajánlom, egy vegyes zöldkörettel vagy finom salátával.
4 fõre kell:
500 g érmékre vágott pulykamell (vagy csirkemell, -comb, sovány sertéshús)
200 g light krémsajt
1 dl fõzõ tejszín
3 ek. paradicsompüré
50 g fekete erdei sonka
50 g light reszelt sajt (lehet füstölt is)
só, bors
(egy-két fej vöröshagyma)
A hússzeleteket egy teflon tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk. A sonkát apró kockákra vágjuk, és elosztjuk a hússzeleteken. Lehet rájuk vékony vöröshagymakarikákat is helyezni, én elfelejtettem. A krémsajtot a tejszínnel a paradicsompürével és némi sóval, borssal alaposan elkeverjük, ha nem elég híg ahhoz, hogy bevonja a húst, némi vízzel lazíthatunk rajta. Tehát a szósszal bevonjuk a húst, és fóliával lefedve közepesen meleg sütõben addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul. Ha már puha, levesszük a fóliát, megszórjuk a sajttal, és visszatesszük a sütõbe, amíg meg nem pirul.
Egy adag kalóriatartalma: 267 kcal. A szénhidráttartalom gyakorlatilag elhanyagolható.
De nem ám feladni. Kipróbáltam, hogy ha mindent light-ra cserélek, hasonló lesz-e a végeredmény. Szerencsére igen, és nagyon megközelíti az eredeti ízvilágot. Aki az eredetit nem kóstolta, annak is jó szívvel ajánlom, egy vegyes zöldkörettel vagy finom salátával.
4 fõre kell:
500 g érmékre vágott pulykamell (vagy csirkemell, -comb, sovány sertéshús)
200 g light krémsajt
1 dl fõzõ tejszín
3 ek. paradicsompüré
50 g fekete erdei sonka
50 g light reszelt sajt (lehet füstölt is)
só, bors
(egy-két fej vöröshagyma)
A hússzeleteket egy teflon tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk. A sonkát apró kockákra vágjuk, és elosztjuk a hússzeleteken. Lehet rájuk vékony vöröshagymakarikákat is helyezni, én elfelejtettem. A krémsajtot a tejszínnel a paradicsompürével és némi sóval, borssal alaposan elkeverjük, ha nem elég híg ahhoz, hogy bevonja a húst, némi vízzel lazíthatunk rajta. Tehát a szósszal bevonjuk a húst, és fóliával lefedve közepesen meleg sütõben addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul. Ha már puha, levesszük a fóliát, megszórjuk a sajttal, és visszatesszük a sütõbe, amíg meg nem pirul.
Egy adag kalóriatartalma: 267 kcal. A szénhidráttartalom gyakorlatilag elhanyagolható.