Ketcupos oldalas, medvehagymás burgonyasalátával

2014-04-03

sponsored links


Az oldalasnak sosem lehet ellenállni fõleg, ha ilyen ízletesen van elkészítve.
Nagyszerûen kiegészíti a húst az édeskés burgonyasaláta, na igen nehéz abbahagyni és a 
szaftra is rá-rá jár az ember :)

Hozzávalók:

sertés oldalas
kb. 1 1/2 dl ketchup 
kevés méz (nálam pitypang szirup)
zsiradék

a burgonya salátához:
1 kg burgonya
1 kisebb csokor medvehagyma
kevés lime vagy citromé
ecet
fehér bors-ízlés szerint
cukor- ízlés szerint



Elkészítés:
A húst daraboljuk, megtisztítjuk és besózzuk.
Egy grillserpenyõben zsiradékon, hirtelen megpirítjuk, majd egy ecsettel átkenjük ketcuppal, öntünk alá vizet és egy serpenyõre illõ fedõvel vagy alufóliával lefedjük, hogy szépen megpuhuljon.
Idõnként átfordítjuk, átkenjük ketcuppal és, ha szükséges pótoljuk a vizet.
Mielõtt kész lenne, átkenjük mézzel is, hagyjuk lepirulni majd, ha már átesett a kóstolási tesztünkön és elég puha, elzárjuk. :)

Burgonya saláta:
A burgonyát felkockázzuk és sós vízben készre fõzzük.
Míg föl, a medvehagymát felaprítjuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lime vagy citrom levét, a borsot, cukrozzuk és egy kevés ecetet ill. vizet is adunk hozzá.
A burgonyát leszûrjük és a hagymás egyveleghez keverjük.
Kihûtve tálaljuk! :)

Javaslat:
A medvehagyma hagyományos hagymával helyettesíthetõ.



Folytats a blogon ... szanikonyhaja.blogspot.com/2014/04/ke...

sponsored links

Keres?s