Ketchupos sült csirkecomb
sponsored links
Ma az ebéd egy kicsit késõbb lett kész, mert várt rám egy kis hókotrás és a fogorvosnál is idõztem keveset.
Husit sütöttem, mégpedig ketcuposat. Az eredmény nem egy ropogósra sült, hanem egy puha, szaftos, kicsit pikáns csirke lett. A krumplipüré szerintem tökéletesen illett hozzá.
Husit sütöttem, mégpedig ketcuposat. Az eredmény nem egy ropogósra sült, hanem egy puha, szaftos, kicsit pikáns csirke lett. A krumplipüré szerintem tökéletesen illett hozzá.
Hozzávalók 3 fõre:
- 6 db hosszú csirkecomb
- 1 kk só
- 7 ek ketchup
- 2 ek méz
- 2 ek olaj
- 0,5 kk õrölt bors
- 3 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
A combokat alaposan megtisztítjuk és leitatjuk róla vizet és meghintjük sóval.
Egy tálkába, amibe majd beleférnek a husik is, öntjük a ketcupot, a mézet, az olajat, meghintjük borssal. A megtisztított fokhagymát belezúzzuk, a vöröshagymát pedig belereszeljük. (Utóbbihoz sajtreszelõt használtam.)
Alaposan összeforgatjuk, majd a husikat egyesével jól megforgatjuk benne.
Lefedve pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk benne pácolódni.
Egy közepes méretû tepsibe fektetjük a combokat, ráöntjük a tál alján maradt páclevet.
Alufóliával lefedve, elõmelegített sütõben 180 fokon hõlégkeveréssel 40 percet puhítjuk, majd a fóliát levéve további 20 percet pirítjuk.
Melegen, krumplipürével kínáljuk.