Ketchupos oldalas sült zöldségekkel
sponsored links
Sokszor készül nálunk tepsis finomság ebédre vagy vacsorára. Számos elõnye van, hiszen csak "beledobáljuk" a hozzávalókat és a végén ízletes finomságot tálalhatunk. A titka a hozzávalókban rejlik. Minél többfélét adunk hozzá, annál ízletesebb a végeredmény. Ezúttal az oldalas mellé került még burgonya, sárgarépa, alma, friss fûszerek, a csavart pedig a ketchup adta, ami a húsra került.
Hozzávalók: Oldalas darabolva, 1-2 piros savanykás alma, 3 gerezd fokhagyma, 2-3 szál sárgarépa, 5-6 szem burgonya, só, bors, ketchup, morzsolt majoránna, a sütéshez zsír.
A húsokat jól megmossuk, majd befûszerezzük a sóval, borssal és a morzsolt majoránnával. A burgonyát és a répát nagyobb hasábokra vágjuk. A tepsit kizsírozzuk majd elrendezzük rajta a zöldségeket. Tetejére mehet a hús, amit még ketchuppel is megkentem. (ezt lehet a végén is, mielõtt megpirul a teteje).
Elõmelegített sütõben nagyjából 1 órán keresztül sütöttem 180 fokon.