Ketchupos-mustáros csirkemellcsíkok
sponsored links
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
4-5 evõkanál (csípõs) ketchup
2 evõkanál mustár
2 teáskanál Worcesterszósz
4 db közepes savanyúuborka
2,5 dl tejszín
1 csapott teáskanál simaliszt
só, ízlés szerint kevés szárított csili
olaj
A megmosott, szárazra törölt csirkemelleket vékony csíkokra vagdaltam.
A hagymát megpucoltam, kockákra vágtam. A fokhagymát is apróra vagdaltam, a savanyúuborkát is apró kockákra.
Egy serpenyõben kevés olajat hevítettem, üvegesre pároltam benne a hagymát. Utána hozzáadtam a csirkemellcsíkokat, a fokhagymát, hagytam hogya hús kifehéredjen, közben kevergettem. Megsóztam. Hozzáadtam a ketchupot, mustárt, Worcesterszószt és tovább pároltam. Kb. 15-20 perc után beletettem az uborkát, összekevertem. A tejszínben elkevertem a lisztet, hozzákevertem a húscsíkokhoz. Hagytam pár percet még fõni, közben néha megkevertem, ha kell, utánaízesítettem (só, csili).
Párolt rizzsel tálaltam.