Ketchupos csirke
sponsored links
Nálunk a ketchup sosem hiányozhat otthon. Spagetti,melegszendvics,sült krumpli állandó kiegészítõje fõleg a legkisebb fiam számára. A házi készítésû már rég elfogyott,jövõre többet kell készítsek!
Hallottam már a ketchupos csirkérõl a fodrászatban, ahová járok, gondoltam kis fáziskéséssel ugyan, de kipróbálom.
Csirkecombot találtam otthon, ezért az volt az alapanyag. 3 egészet kettévágtam, alaposan megtisztítottam.
Mártás:
2 dl csípõs ketchup (ha csak édes van, tegyünk bele chillit)
1 evõkanál szemes dijoni mustár
2 evõkanál méz
só, frissen õrölt bors
2 evõkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 cm reszelt gyömbér
1,5 dl tejföl vagy tejszín.
A hozzávalókat alaposan elkevertem, utoljára a tejfölt adtam hozzá.
A csirkecombokat tûzálló tálba tettem és ráöntöttem a mártást. Megforgattam benne és kicsit állni hagytam.
Forró sütõben lefedve 30 percig sütöttem, majd a fedelét levéve további 10 percet hagytam, hadd piruljon.
Köret:
10 dkg átmosott köles
só
5 dkg vegyes fagyasztott zöldség
3 dkg vaj
A kölest ötszörös mennyiségû sós vízben puhára fõztem. Az utolsó 5 percben hozzáadtam a zöldséget, míg meg nem puhult, folyamatosan kevergettem. A tüzet elzárva 3 dkg vajat kevertem bele a selymesebb állag kedvéért.
A finom ,zaftos szárnyas mellé egészséges,gyomrot kímélõ köret!
Ma a boldogság napjára tekintettel ezt feltétlenül hallgassátok meg: