Ketchupos csirke

2014-03-20

sponsored links

 DSC_1449.JPG

Nálunk a ketchup sosem hiányozhat otthon. Spagetti,melegszendvics,sült krumpli állandó kiegészítõje fõleg a legkisebb fiam számára. A házi készítésû már rég elfogyott,jövõre többet kell készítsek!

Hallottam már a ketchupos csirkérõl a fodrászatban, ahová járok, gondoltam kis fáziskéséssel ugyan, de kipróbálom.

Csirkecombot találtam otthon, ezért az volt az alapanyag. 3 egészet kettévágtam, alaposan megtisztítottam.

Mártás:

2 dl csípõs ketchup (ha csak édes van, tegyünk bele chillit)

1 evõkanál szemes dijoni mustár

2 evõkanál méz

só, frissen õrölt bors

2 evõkanál olívaolaj

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 cm reszelt gyömbér

1,5 dl tejföl vagy tejszín.

A  hozzávalókat alaposan elkevertem, utoljára a tejfölt adtam hozzá.

DSC_1440.JPG

A csirkecombokat tûzálló tálba tettem és ráöntöttem a mártást. Megforgattam benne és kicsit állni hagytam.

Forró sütõben lefedve 30 percig sütöttem, majd a fedelét levéve további 10 percet hagytam, hadd piruljon.

Köret:

10 dkg átmosott köles

5 dkg vegyes fagyasztott zöldség

3 dkg vaj

A kölest ötszörös mennyiségû sós vízben puhára fõztem. Az utolsó 5 percben hozzáadtam a zöldséget, míg meg nem puhult, folyamatosan kevergettem. A tüzet elzárva 3 dkg vajat kevertem bele a selymesebb állag kedvéért.

A finom ,zaftos szárnyas mellé egészséges,gyomrot kímélõ köret!

 DSC_1448.JPG

Ma a boldogság napjára tekintettel ezt feltétlenül hallgassátok meg:

 

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/03/20/ketchu...

sponsored links

Keres?s