Ketchup

2011-09-21

sponsored links


Tegnap este Anya rábökött a sütõre, jelezve, hogy estére még némi munka akadna kettõnk számára. 
Kicsit fancsali pofával néztem, mert a hétvégi éjszakai vitézkedés, plusz, a tegnapi esti rosszullét  után nem éreztem magamban ambíciót ilyesmire. Aztán rávettem fondorlatos módon az agyamat, hogy kezdje el érdekelni a dolog, mert régebb óta tervezgettem a ketchup készítést... Felvetettem Anyának is, hogy a nem túl nagy adagból paradicsomlé helyett nem fõzhetnénk-e azt. Nyitott volt a kérdésre, így nézegettünk recepteket a Mindmegettén, itt-ott, végig bogarásztunk 3 fajata gyári szószt, végül megalkottuk a saját verziónkat.
Annyival voltunk elõrébb, hogy egy adag átsült-fõtt paradicsommal kellett dolgozni, ami kb. 6-8 kg paradicsomból állhatott össze. Ezt már csak passzírozni kellett. Olyan bõ 8 liternyi leve maradhatott, mert elég sok héját, és magját szûrtünk ki.
Amíg õ passzírozott, én mosogattam, majd pucoltam 6-8 nagyobb fej hagymát. A zellerszár majdnem kimaradt, de miután feltúrtam mindkét mélyhûtõt, találtam az egyik alján zacskóban eltéve egy csokorral.
A levet feltettük fõni, belekerült a hagyma, zellerlevél, 1 rúd fahéj, 6-8 db babérlevél, egy nagy csipet szegfûszeg, és ...

Folytats a blogon ... biobrigi.blogspot.com/2011/09/ketchup...

sponsored links

Keres?s