Ketchup - fûszeres almás és hagymás-paprikás

2012-09-09

sponsored links



Két újabb ketchup recept, ígérem, ebben a befõzési szezonban az utolsók, legalábbis paradicsomból. :) A fûszeres ecettel készült ketchupról szóló bejegyzésben említettem, hogy Ádám nagyon-nagyon szereti a ketchupot, néha még olyan ételekhez is ketchupot eszik, amikhez szerintem egyáltalán nem passzol, dehát ha ennyire szereti, ám legyen. Miután sok ketchup fogy, idén már mindenképpen szerettem volna kipróbálni a házi készítésût, és az elsõ kísérlet nagyon jól sikerült. Ezen felbuzdulva készült még két verzió, a fûszeres almás és a hagymás-paprikás. Mindkettõ finom, színében és ízében viszont még mindig a korábban készített ketchupom a nyerõ. Aztán persze a téli szezon folyamán majd meglátjuk, hogy összességében melyik ízlik legjobban a családnak, addig is jegyzem az elkészítést. Sok sikert hozzá!

Hozzávalók a fûszeres almáshoz - kb. 3,5 literhez:
  • 3 kg paradicsom
  • 1 kg zöldpaprika
  • 10 közepes fej vöröshagyma (nálam 6 nagyobb fej)
  • 10 közepes nagyságú alma
  • 25 szem fekete bors
  • 25 szem szegfûbors
  • 25 szem szegfûszeg
  • 2-3 darabka fahéj ...

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2012/09/ketchup-f...

sponsored links

Keres?s