Ketchup - fûszeres almás és hagymás-paprikás
sponsored links
Két újabb ketchup recept, ígérem, ebben a befõzési szezonban az utolsók, legalábbis paradicsomból. :) A fûszeres ecettel készült ketchupról szóló bejegyzésben említettem, hogy Ádám nagyon-nagyon szereti a ketchupot, néha még olyan ételekhez is ketchupot eszik, amikhez szerintem egyáltalán nem passzol, dehát ha ennyire szereti, ám legyen. Miután sok ketchup fogy, idén már mindenképpen szerettem volna kipróbálni a házi készítésût, és az elsõ kísérlet nagyon jól sikerült. Ezen felbuzdulva készült még két verzió, a fûszeres almás és a hagymás-paprikás. Mindkettõ finom, színében és ízében viszont még mindig a korábban készített ketchupom a nyerõ. Aztán persze a téli szezon folyamán majd meglátjuk, hogy összességében melyik ízlik legjobban a családnak, addig is jegyzem az elkészítést. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók a fûszeres almáshoz - kb. 3,5 literhez:
- 3 kg paradicsom
- 1 kg zöldpaprika
- 10 közepes fej vöröshagyma (nálam 6 nagyobb fej)
- 10 közepes nagyságú alma
- 25 szem fekete bors
- 25 szem szegfûbors
- 25 szem szegfûszeg
- 2-3 darabka fahéj ...