Kesuhús sárgarépa rizzsel, kápia paprikával, petrezselyemmel
sponsored links
Kesuhús sárgarépa rizzsel és zöldséekkel |
A kesudió az egyik kedvencem.
Finomak a rostjai, kitûnõ kesutej készül belõle. Torták krémje, édességek elmaradhatatlan alapanyaga.
Sós fõételt ritkán csinálok kesudióból, arra ott van a többi dióféle, olajos mag, mint pl. a napraforgómag, dió, mandula, paradió, tökmag, stb...
És most jön a kivétel...
Most egy nagyon gyorsan elkészíthetõ, ugyanakkor brutál-finom fõételt mutatok be, a kesuhúst. Kinézetre olyan, mint a rántott hús, ízre nem. Sokkal finomabb :)
Hozzávalók:
10 dkg kesudió
2 evõkanál inaktív sörélesztõ pehely
fûszerek: füstölt ízû fûszerpaprika, bors, õrölt kömény, só
2-3 evõkanál tiszta víz
A kesudiót a sörélesztõ pehellyel és a fûszerekkel megõröljük, majd a víz hozzáadásával masszává gyúrjuk. Lapos szeleteket formázunk belõlük, és egy órát állni hagyjuk.
Sárgarépa rizs:
3 szál sárgarépa
1 darabka zeller (ez magában is sós)
Aprítógépben morzsásra aprítjuk a zöldségeket, és készen is van.
Salátának kápia paprikát petrezselyemmel... (ezt így ettem én, de te bármilyen salátát tálalj hozzá :) )