Kesuhús sárgarépa rizzsel, kápia paprikával, petrezselyemmel

2017-05-25

sponsored links

Kesuhús sárgarépa rizzsel és zöldséekkel

A kesudió az egyik kedvencem.
Finomak a rostjai, kitûnõ kesutej készül belõle. Torták krémje, édességek elmaradhatatlan alapanyaga.
Sós fõételt ritkán csinálok kesudióból, arra ott van a többi dióféle, olajos mag, mint pl. a napraforgómag, dió, mandula, paradió, tökmag, stb...

És most jön a kivétel...

Most egy nagyon gyorsan elkészíthetõ, ugyanakkor brutál-finom fõételt mutatok be, a kesuhúst. Kinézetre olyan, mint a rántott hús, ízre nem. Sokkal finomabb :)


Hozzávalók:
10 dkg kesudió
2 evõkanál inaktív sörélesztõ pehely
fûszerek: füstölt ízû fûszerpaprika, bors, õrölt kömény, só
2-3 evõkanál tiszta víz

A kesudiót a sörélesztõ pehellyel és a fûszerekkel megõröljük, majd a víz hozzáadásával masszává gyúrjuk. Lapos szeleteket formázunk belõlük, és egy órát állni hagyjuk.


Sárgarépa rizs:
3 szál sárgarépa
1 darabka zeller (ez magában is sós)

Aprítógépben morzsásra aprítjuk a zöldségeket, és készen is van.

Salátának kápia paprikát petrezselyemmel... (ezt így ettem én, de te bármilyen salátát tálalj hozzá :) )




Folytats a blogon ... gittarawfood.blogspot.com/2017/05/kes...

sponsored links

Keres?s