Kesudiós-málnás túrógolyó
sponsored links
Nemrég nagyon finom házi tehéntúróhoz jutottam, melybõl elsõként ilyen extrakönnyû, extragyors, és szuperegészséges édességet készítettem. Az ötletet a fitt málnás túrórudi adta, amit nagyon szeretünk, ezért születtek málnás túrógolyók.
A belsejében lévõ kesudió roppanóssága nekem kifejezetten tetszik, de ez el is hagyható, esetleg mandulával, dióval helyettesíthetõ.
Extrasebességgel elfogyasztottuk :)
Hozzávalók (12-14 darabhoz):
- 25 dkg tehéntúró
- 8 dkg málna (fagyasztott)
- 3-4 evõkanál eritrit ( vagy cukor ízlés szerint)
- 2 teáskanál útifûmaghéj (psyllium huk)
- 2 evõkanál zabpehely
- 0,5 dl tej (növényi tejet is használhatunk)
- 12-14 db kesudióbél
A bevonáshoz:
- 8 dkg jó minõségû étcsokoládé
- 1 evõkanál kókuszzsír
Elkészítése:
- A málnát egy tálba szórjuk, és hagyjuk kiolvadni.
- Késes aprítóban (vagy darálóban) apróra daráljuk a zabpelyhet, majd összefõzzük a tejjel.
- A kiolvadt málnát szûrõn kissé kinyomkodjuk, hogy kevesebb leve maradjonm, majd minden hozzávalót egy tálban összegyúrunk.
- Ezután fél órára hûtõszekrénybe helyezzük, majd kézzel kisebb golyókat formázunk a masszából. Mindenik közepébe egy kesudiót nyomunk.
- A csokoládét egy tálkában (mikróban), a kókuszzsírral összeolvasztjuk, majd minden golyót bevonunk vele.
- Dermedni hagyjuk, majd fogyaszthatjuk.
Megj: A tejtermékek romlandósága miatt tároljuk hûtõszekrényben az epres golyókat.