Kesudiós csirke
sponsored links
Nos, ez itt egy vállalhatatlanul, fotózhatatlanul randa étel. Viszont az íze: szokás szerint mennyei!
Klasszikus indiai fogásról van szó, bár azt nem tudnám megmondani, hogy pontosan a kontinensnyi ország melyik részérõl származik. A legtöbb indiai étteremben kapható is, bár ott általában bõ szósszal, nem ilyen szárazon adják.
Íme a recept, avagy így készítettem én:
Személyenként: fél csirkemell filé, 1+1 dl joghurt, 1 kiskanál garam masala (indiai fûszerkeverék), fél szárított chili, só, 5 deka kesudió, 1 evõkanál olaj, 1 kis vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma.
Az elkészítése: A joghurt felét, vagyis 1 dl-t kikeverem a fûszerkeverékkel, felaprított chilivel.
A csirkemellet felkockázom, kicsi, falatnyi darabokra. Megsózom. Beleforgatom a pácba. Jót tesz neki, ha ...