kesudiós-barackos csirke currys joghurtban sütve

2014-06-07

sponsored links


Mostanában a leggyakrabban valamilyen natúr sült húst eszünk salátáal vagy párolt zöldséggel, ami jó is, finom is, egyszerû is, de gasztronómiai kihívásként semmiképpen sem szabad rájuk gondolni. Nem baj, elég azt is tudni, hogy egy pizzarendelés ideje alatt kisül 4 szelet csirekemell, és közben egy salátához valót is símán összekaszabol az ember, amíg a gyerekeknek kifõ a rizs is mindehhez, úgyhogy az egészséges vacsora nem igényel sem különösebb konyhai jártasságot, sem túl sok idõt vagy fantáziát.

De néha úgy fõznék is valamit, csak a saját fejem után... Így készült ezaz étel, ami szép is volt, finom is volt, diétás is volt.

4 személyre
4 szelet csirkemell (ezek vastagabbak voltak
2 sárga és egy õszibarack
egy marék kesudió
1-1 dl joghurt és tej (esetleg 2 dl kókusztej)
egy bõ evõkanál currypor vagy paszta
só, bors

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, egy tapadásmentes tepsibe helyezzük. Én ma tettem szert egy sütõbe is helyezhetõ vasserpenyõre, így nem volt kérdés, hogy õt vetem be a vacsorához.
Egy kisebb tálkában elkeverem a tejet a joghurttal és a curryvel, a húsra öntöm.
A gyömölcsöt megtisztítjuk és feldaraboljuk, a kesudióval együtt a hús köré szórjuk.
10 percig fólia alatt, majd 15 percig fólia nélkül sütöm az ételt meleg sütõben.

Párolt zöldséggel, salátával, esetleg kuszkusszal fogyasztható.
A lakoma tálalva.
A kép nem a fényviszonyoktól rossz, hanem véletlenül sikerült végre lencsevégre kapnom azt, hogy gõzölög!



Folytats a blogon ... lightkonyha.blogspot.com/2014/06/kesu...

sponsored links

Keres?s