Kesudió tejföl/tej
sponsored links
Végre én is kipróbálom hogyan lehet maggal helyettesíteni a tejtermékeket. Elõször ezt a kesudió tejfölt próbáltam ki mert szerettem volna a székely káposztára tejfölt tenni. Nem gondoltam hogy pont olyan lesz mint a tejföl de végül a közelében sem volt :D viszont a káposztához keverve olyan lett a végeredmény mintha lágy tejszínnel locsoltam volna meg úgyhogy boldog vagyok. Szerintem nem olyan sûrû (bár a víz adagolásával biztos lehet ezen segíteni) mint a tejföl és persze nem savanyú, viszont tényleg jó lett a végeredmény. Szóval ha hasonlóra szeretnéd használni pl krémlevesekhez vagy hús mellé mártáshoz akkor biztos befutó lesz, fõleg annak aki nem tud egyébként tejterméket fogyasztani.
Hozzávalók:
5 dkg kesudió ( sótlant vettem a piacon 250.-/10 dkg)
annyi víz amennyi pont elfedi (kb fél deci) ...