Keserûgomba, juhtúróval - egyperces gasztronovella
sponsored links
- Hát ez jó volt! - dõlt hátra a Papa, biccentéssel nyugtázva, hogy veje újratöltötte poharát - Nem is tudom, mikor ettem ilyet utoljára! Talán még gyerekkoromban, mikor nagyapa felvitt egyszer az esztenára! Útközben szedtünk kilónyi keserûgombát, aminek a hegyi emberek közt akkoriban nemigen volt ázsiója. Hiszen az erdõk szinte döntötték magukból aranyukat, a jobbnál-jobb fajta, értékes, zamatos gombákat. Ezért a csípõs, kesernyés ízû fajtáért sokan le se hajoltak. Hanem apó értette a dolgát! Mikor célhoz értünk, már csak némi helyben készült juhtúrót kellett kérnünk a házigazdától. A magunkkal hozott sós szalonnából, a platnin sütögetett, zsírral csöpögtetett, túróval megkent gombakalapokból olyan felséges ízû ...