Kerti idényzáró

2011-11-05

sponsored links


 


Vége a szezonnak, hervad már ligetem. Egyes konyhakerti növények állva halnak meg. Tetemeiket kihuzigálom, a babfélék maradványait beleforgatom a talajba, nitrogén tartalmú magzati vitamint adva ezzel a jövõ terményeinek. Jó dolog ez a körforgás és még jobb visszagondolni az elmúlt hónapokra. Igaz hogy keveset termelek, de legalább nem kuncsorgok mezõgazdasági támogatásért. 
 
Zsákolásos technika
Idén túlléptem azon a néhány négyzetméteren amit a garázstetõ nyújt, lereagáltam korunk kihívását a termõterületek csökkenését és intenzíven extenzív gazdálkodásba kezdtem.
Ha rövid a konyhakerted toldd meg egy zsákkal! - ezt a szellemes mondást találtam ki magamnak. Mivel a legújabbkori kertészeti szakirodalom ajánlja az ültetõzsákos-konténeres kertészkedést, úgy döntöttem hogy paradicsomot és krumplit fogok zsákolni, illetve nagy cserepekben nevelni.
 
Jutazsákokat kettévágtam, majd összevarrtam hogy csak egy szájuk legyen, tapasztalataim szerint ezekben érezte legjobban magát a krumplinövény. Amelyiket nagy cserépben neveltem, az csúnyább leveleket hozott. A feltöltést részben földdel, részben a ...

Folytats a blogon ... sajatleveben.blogspot.com/2011/11/ker...

sponsored links

Keres?s