Kenyértéma: Szódás kenyér

2013-01-24

sponsored links

szódáskenyér_szelet.jpg

Na, ezzel megküzdöttem kicsit mire sikerült összerakni egy normálisat, de azért csak összejött. Elég sokan sütik egyik legfõbb elõnye, az élesztõ mellõzése miatt is, gondolom. Egy a bibi van csak vele, amit elfelejtenek megemlíteni, és akkor rögtön le is lõném a poént. Eléggé érezni a szódabikarbónát.
Legalábbis nekünk nagyon úgy tûnt. Finom, meg minden, ha jól megsül szép lesz az állaga is, lehet keverni rozsliszttel, vagy bármi ilyesmivel, de valami fura íz megmarad. Mivel nekifutottam párszor jobb ötletem nincs, próbáltam így is, úgy is, végül azért sikerült valamit kitalálni ami nagyjából tompította a dolgot. De ne szaladjunk ennyire elõre, már ha untathatok itt bárkit is.

200 g tönkölybúzaliszt,

300 g Bl 80-as finomliszt,

Csapott, fél evõkanálnyi tengeri só,

Fél teáskanálnyi szódabikarbóna,

Fél teáskanálnyi sütõpor,

350 ml író

A száraz hozzávalókat tálban összekeverjük, hozzáadjuk az írót, összegyúrjuk. Épp álljon csak  össze, és már kész is. Kilisztezett tepsin, vagy sütõbe rakható lábasban süssük.

 Szóval elsõ sütésnél jött a felismerés az íze miatt, plussz egy kisebb pofára esés mellé, merthogy vagy elbasztam valamit, vagy ...


Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2013/01/23/kenyerte...

sponsored links

Keres?s