Kenyérsütés villanysütõben - lépésrõl-lépésre

2012-01-11

sponsored links


Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem a fehér kenyér alapélelmiszer. A legtöbb ételhez eszem, van olyan, amit el sem tudnék képzelni nélküle.
Sokat próbálkoztam az ideális kenyér elkészítésével, mert kemence híján ez nem könnyû feladat. 
De örömmel jelenthetem sikerült :-), s íme az elkészítése lépésrõl-lépésre. 

KENYÉRSÜTÉS VILLANYSÜTÕBEN - LÉPÉSRÕL-LÉPÉSRE

Hozzávalók - 1 db. 40 dkg-os cipóhoz - 
- 40 dkg fehér liszt
- 15 gr. só
- 0,5 ek. enyhén púpos szárított élesztõ
- kb. 3 dl langyos víz - ez csak megközelítõ mennyiség, nagyon sok múlik a liszten is - 

Elkészítés
Egy tálba keverjük össze a lisztet, a sót és a vizet úgy, hogy masszív, de ragacsos tésztát kapjunk. 

Ezután tegyük nyújtódeszkára, s a tenyerünk aljával nem túl drasztikusan, de azért határozottan dagasszuk ...

Folytats a blogon ... rozmaringescsokolade.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s