Kenyérsütés villanysütõben - lépésrõl-lépésre
sponsored links
Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem a fehér kenyér alapélelmiszer. A legtöbb ételhez eszem, van olyan, amit el sem tudnék képzelni nélküle.
Sokat próbálkoztam az ideális kenyér elkészítésével, mert kemence híján ez nem könnyû feladat.
De örömmel jelenthetem sikerült :-), s íme az elkészítése lépésrõl-lépésre.
KENYÉRSÜTÉS VILLANYSÜTÕBEN - LÉPÉSRÕL-LÉPÉSRE
- 40 dkg fehér liszt
- 15 gr. só
- 0,5 ek. enyhén púpos szárított élesztõ
- kb. 3 dl langyos víz - ez csak megközelítõ mennyiség, nagyon sok múlik a liszten is -
Elkészítés
Egy tálba keverjük össze a lisztet, a sót és a vizet úgy, hogy masszív, de ragacsos tésztát kapjunk.
Ezután tegyük nyújtódeszkára, s a tenyerünk aljával nem túl drasztikusan, de azért határozottan dagasszuk ...