Kenyérsütés
sponsored links
Egyszerû, fehér kenyeret sütöttem, sima lisztbõl, élesztõvel, kézzel gyúrva, párnában kelesztve. Az egyik kelesztésnél sajnos magára hagytam, kicsit túlkelt, de utána sikerült a hibát orvosolni, végül egy elég pofás kenyérkét hoztam össze belõle.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl langyos víz
2,5 dkg élesztõ
2 ek olaj
fél ek só
mehet bele még kicsi burgonyapehely, ami nekem most kimaradt
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, bedagasztom, letakarom majd hagyom duplájára kelni. A megkelt tésztát megformázom, én most kerekítettem, és kilisztezett sütõtálba ismét hagyom pihenni, kelni. Félidõben bemetszem a tetejét, elõmelegítem a sütõt, végül vízzel lespiccelve teszem a 220 fokos sütõbe. 25-30 perc alatt szépen megpirul, akkor lesz kész, amikor a formából kivéve szépen kopogtatható az alja.