Kenyérlángos/Langalló/Töki pompos
sponsored links
Tegnap ebédre Kenyérlángost készítettem a páromnak.A címben említett szavak mind erre az ételre utalnak.Én ennyit ismerek,de talán több elnevezése is van.Általában szalonnával és lilahagymával szórják meg,én most mással tettem,és amikor egy nagy falat erejéig lecsekkoltam,minden túlzás nélkül csak annyit mondtam,hogy : Ez tökéletes!Peti pedig csak megerõsítette:)
Este késõn pedig kaptam egy csomagot az én egyik drága barátnõmtõl,benne egy kis cukkini,padlizsán,hagyma és 3 csokor gyönyörû levendulavirág.Minden bio!Nagy örömet szereztél vele Eszti!:) Ezenkívül más úton kaptunk még sok uborkát és paprikát,így hát most zöldség- és gyümölcsdömping van a konyhában,alig férünk....szeretem ezt a látványt....
Kenyérlángos
Hozzávalók 4 fõre:
- 1 nagyobb darab krumpli sós vízben puhára fõzve ( megpucolva,felkockázva fõzni)
- 2 dl + amennyi még kell a krumpli fõzõvizébõl
- 2 teáskanál só
- 3 evõkanál étolaj
- 50 dkg liszt ( kenyérliszt vagy finomliszt) ...