Kenyérlángos (langalló, pompos, pomposka)
sponsored links
Pizzában vagy kenyérlángosban gondolkodtam, de inkább az utóbbi lett, mert ezt még nem csináltam és ki akartam próbálni. A tésztában alapvetõen nem nagy különbség van a pizzához képest, a feltét és a tészta vastagsága, amiben igazán különböznek talán. Lehet, hogy a pizza is magyar találmány? Csak elvékonyították és mivel nem ismerték a tejfölt paradicsommal kenték meg... Mivel nem tudtam pontosan, hogy milyen feltéttel fogyna a legjobban, így négyféle dologgal pakoltam meg, így nem lett teljesen autentikus, de finom volt. Ez a mennyiség 4-6 fõnek elég.
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg finomliszt
4 dkg élesztõ
1 teáskanál cukor
1 dl langyos tej
2 kávéskanál só
2 evõkanál olívaolaj (étolaj)
1,5 dl langyos víz
Feltéthez:
5-10 dkg füstölt, húsos szalonna
5-10 dkg kolbász
néhány szelet szárított sonka ...