Kenyérlángos

2017-10-26

sponsored links

Vacsorára készült ez a finomság a hétvégén.
A gyerekek néha unják a pizzát, az egyik gyermekem pedig kifejezetten nem szereti sem a pizzériás sem a házi készítésû pizzát, de a kenyérlángost Õ is szívesen fogyasztja.

Nincs is annál nagyobb dicséret, amikor a gyermekeim azt mondják: - Anya ez nagyon fincsi volt, mikor készítesz újra? :)

Hozzávalók:

Tésztához: 
50dkg liszt
3 dl kéz meleg víz
3dkg élesztõ
1tk só
1tk. cukor

Tetejére : kb. 5 ek. tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma átzúzva, 2 fej lilahagyma felkarikázva, 200g kockázott bacon
pici õrölt bors, minimális só, 15-20 dkg Edami sajt reszelve

Elkészítés:

A tésztát kidagasztom, kelesztem.  Én kenyérsütõben dagasztottam most és a Tupperos kelesztõtálban kelesztettem kb. háromnegyed órát. A nagy tepsit kiolajozom és elterítem a tésztát rajta.  Elõmelegítem a sütõt 200 fokra.

Kb. 5 ek. tejfölt 3-4 gerezd fokhagymával amit összezúztam elkeverem, rákenem. A a felkockázott bacont elszóröm, aztán a 2 fej lilahagym?t felkockázva, pici õrölt bors, minimális só, a tetejét megszórom reszelt sajttal. Hagyom fél órát pihenni. 

Elõmelegített sütõben 200 fokon 20 percig sütöm. Felszeletelve tálalhatjuk is.




Folytats a blogon ... henimodernkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s