Kenyérlángos csípõs kolbásszal
sponsored links
Kitti lányom a múltkor kereste a Langallót a blogon, bizony még nincs ilyen posztom, pedig sokszor készítettem már, hol ilyen hol olyan feltéttel.
Mikor megvettük ma a kolbászt a boltban, akkor döntöttem úgy, hogy kenyérlángost készítek igaz nem szalonnával, hanem kolbász-virsli párosítással.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztõ
- 1 tk cukor
- 1,5 dl langyos víz
- 1,5 dl tej
- fél kk õrölt bors
- 2 ek olaj
Feltét:
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 közepes vöröshagyma ( legjobb a lila)
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt sajt
- 1-2 virsli
- csilipehely
- 1 kk szárított oregánó (szurokfû)
- 1 nagy dundi gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Kelt tésztát készítettem.
Az élesztõt fele tej, és fele vízzel pici cukorral, felfuttattam, és a többi hozzávalóval együtt kenyérsütõgép dagasztóprogrammjával kidagasztattam.
Állt egy órát, majd kétfelé vettem, és egyszerûen sütõpapíros tepsibe belepacsmagoltam.( Jó megfogalmazás mi? -de tényleg így történt.
Nem volt idõm kinyújtogatni, de nem is fontos ,eredetileg is a kenyértésztából csípték el.
Megkentem fokhagymás tejföllel jó vastagon, rápakolgattam a kolbász és virsli karikákat, a vöröshagyma szeletkéket( a lilahagyma jobb lett volna,de elõtte nap fogyott el) és a fûszereket.
Elõmelegített sütõben közepes fokon 30-35 percig sütöttem , a vége elõtt sajtot is raktam rá.
- Megjegyzés:
- Jó volt a tészta állaga sütést követõen, kívül ropogósra sült,belül jó puha volt.
- A bors is újítás volt a tésztában, de jól érvényesült, a csilipehely Apának tetszett, pedig a kolbász is csípõs Csabai volt.