Kenyérfélék a konyhámból
sponsored links
Van idõ, amikor nagyon várom a hétvégéket, mert csak akkor van idõm kipróbálni néhány trükköt, praktikát, ötletet vagy idõigényes receptet.
Ilyen az élesztõ nélküli, kovászos kenyér is.
Szombaton este bedagasztattam az én ügyes kenyérsütõ gépemmel, azután eltettem éjszakára pihenni.
Másnap hagytam még egy ideig életre kelni, mert nem volt túl meggyõzõ az állapota.
Bevallom, kicsit csalódott voltam, pedig a kovászom igen aktív volt, mégis lassan kelt a kenyér. Valószínûleg hideg volt a levegõ.
Délutánra mégis süthetõ állapotba került.
Jó illatú, jó állagú, finom kenyér lett belõle. Egészen más szerkezetû és tapintású, mint az élesztõs.
Talán az átlagnál gyakrabban sütök túróval. Leginkább a zsömléket szeretem így készíteni.
Tovább marad puha, friss és így még egészségesebb is.
Leginkább az elfeledett, hûtõben árválkodó, lejárat elõtti túró felhasználására ideális. Ebbõl pedig sokszor van a hûtõmben.
Az aszalt paradicsomos, olajbogyós kovászos kenyérnél egy minimális mennyiségû élesztõt is használtam, mert ...