Kenyérfelfújt
sponsored links
Le sem tagadhatom, hogy szeretjük a felfújtakat. :) No nem, mintha ez lenne a szándékom. :D ...sõt. Ezúttal egy sós variáció készült némi megszikkadt kenyérbõl, darált hússal, fûszerekkel. Könnyû, egyszerû hétköznapi ebéd kerekedett belõle. Igazából sokféleképpen variálhatjuk, olyan hozzávalókkal, ami épp akad otthon. Nálunk többször elõfordult már ilyen-olyan formában, és biztos, hogy lesz is még. ;)
Hozzávalók egy 20x20x4 cm-es sütõtálhoz:
40 dkg szikkadt kenyérrúd vagy gyökérkenyér
30 dkg darált hús
1 kis lilahagyma
1/2 piros húsú paprika
1 gerezd fokhagyma
2 evõkanál vaj
só
bors
kis csokor petrezselyem
20 dkg mascarpone
1 dl tej
2 tojás
só
bors
szerecsendió
kevés vaj a forma kikenéséhez
A tetejére:
7 dkg reszelt sajt
- A mascarponét kikeverjük a tejjel, a tojással és fûszerekkel. A kenyérrudat ~1 cm-es karikákra vágjuk.
- Egy serpenyõben felhevített vajon dinsztelni kezdjük a finomra vágott lilahagymát és paprikát. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és kevergetve lepirítjuk.
- Belekeverjük a reszelt fokhagymát és a finomra aprított petrezselymet, majd langyosra hûtjük.
- A sütõtálat kivajazzuk, az alját kirakjuk egy rétegben kenyérkarikákkal. Rákanalazunk keveset a tojásos keverékbõl. Ráhalmozzuk a darált húst, elegyengetjük, majd befedjük kenyérkarikákkal.
- Ráöntjük a maradék tojásos keveréket és ~20 percig pihentetjük.
- 160°C-ra elõmelegített sütõben ~1 óra alatt készre sütjük. A sütési idõ felénél a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Magában, vagy friss salátával kínáljuk.
A receptet a Kifõztük májusi számában is megtaláljátok. :)