Kenyérben sült parmezános csirke
sponsored links
Elzászi kenyérlángos utánzatot szerettem volna gyártani ami erõteljes ízû és laktató is egyben, de mégsem sok kalória. Így felhasználtam a gluténmentes kenyér receptet és ez lett a pizza alap. Elég ütõs adag azért ez így úgyhogy szerintem 6 személyes ebédnek is elég.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
Himalája só
Bombay Masala fûszerkeverék
6 ek paradicsomszósz
3-4 dkg reszelt parmezán
200 g glutenix alfa mix
1 csomag élesztõpor
200 ml víz
2 ek kókuszzsír
Elkészítés:
elõször összeállítjuk a kenyeret, mert annak 50 percet kelni kell majd. Az élesztõt felfuttatjuk a 200 ml langyos vízben 5 perc alatt majd a liszthez adjuk. Kicsit felmelegítjük a kókuszzsírt hogy ne legyen darabos és azt is hozzáöntjük. Sütõpapírral kibélelt kerek sütõformába öntjük és lefedve 50 p kelesztjük. Míg kel addig a csirkemellet felszeleteljük kisebb-nagyobb darabokra, sózzuk, fûszerezzük és kókuszzsíron 5 perc alatt átsütjük. Ha kész van a tésztánk, már megkelt, megkenjük paradicsomszósszal és 180 fokra bekapcsoljuk a sütõt. Rátesszük a csirkeszeleteket és megszórjuk parmezánnal. 40 percet sütjük.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
Himalája só
Bombay Masala fûszerkeverék
6 ek paradicsomszósz
3-4 dkg reszelt parmezán
200 g glutenix alfa mix
1 csomag élesztõpor
200 ml víz
2 ek kókuszzsír
Elkészítés:
elõször összeállítjuk a kenyeret, mert annak 50 percet kelni kell majd. Az élesztõt felfuttatjuk a 200 ml langyos vízben 5 perc alatt majd a liszthez adjuk. Kicsit felmelegítjük a kókuszzsírt hogy ne legyen darabos és azt is hozzáöntjük. Sütõpapírral kibélelt kerek sütõformába öntjük és lefedve 50 p kelesztjük. Míg kel addig a csirkemellet felszeleteljük kisebb-nagyobb darabokra, sózzuk, fûszerezzük és kókuszzsíron 5 perc alatt átsütjük. Ha kész van a tésztánk, már megkelt, megkenjük paradicsomszósszal és 180 fokra bekapcsoljuk a sütõt. Rátesszük a csirkeszeleteket és megszórjuk parmezánnal. 40 percet sütjük.