Kenyér sok lyukkal és szalonnacsíkokkal
sponsored links
Nem bírom ki, hogy ne dicsekedjek. És mindezt más tollával teszem. Mint széles körben ismeretes, Sára messzirõl kerüli a konyhát. De rendes pasiként (?) nem az a dolgom, hogy romboljam az imidzsét, hanem, hogy fényesítsem azt. És erre most minden okom megvan. Sáránk három dolgot hajlandó csinálni a konyhában. Az egyik, hogy répát pucol, de csak annyit, amennyit ott, álltó helyében elfogyaszt. A másik, hogy hirtelen jött és csillapíthatatlan éhségében azonnal magába töm valamit, és a harmadik, ami számomra kifejezett öröm, hogy élvezettel süt kenyeret. Szinte alig veszünk már a boltban. Értelmezhetetlen számomra, hogy miért szán erre idõt, amikor egyébként minden konyhai tevékenységre sajnálja.
Néha nem szeretem annyira, amit csinál, mert kissé más az ízlése. Elõszeretettel használja egészségügyi megfontolásból a tönköly búzát. Nekem nem tetszik az ebbõl készült kenyér állaga, de a croissant-ja például zseniális. A baguett, amit készíteni szokott elismerésre méltó, és még arra is hajlandó idõnként, hogy grissini-t süssön. Ám amilyen kenyeret most készített az világbajnok. Sáráról tudni kell, hogy semmilyen szabály nem köti a természetét. Bármibe belekezd lazán teszi. Hát, a kenyérsütésnél is úgy viselkedik, mintha nem lennének a sütésnek szabályai. Ha nem sikerül neki valami, akkor azt mondja, hogy így jártam . Nem ragaszkodik sem tárgyakhoz , sem gondolatokhoz. Csak a tipikus nõi hisztihez. Azt sem merem mondani, hogy kísérletezget, mert semmi megfontoltság nem mutatkzik az arcán sütés közben. Szerintem ...