Kenyér

2012-02-12

sponsored links

  • 2,7 dl víz (0,7 lehet tej)
  • 2 csapott tk. só
  • 2 ek. olaj (kókuszolaj)
  • csipet aszkorbinsav
  • 2 ek. burgonyapehely
  • 20-25 dkg öregtészta
  • 20 dkg fehér tönkölyliszt (vagy BL 80 liszt) vagy teljes kiõrlésû liszt
  • 30 dkg BL 80 liszt (csak finom és réteslisztem volt, ezt kevertem
  • 1 tk. cukor
  • 1 dkg friss élesztõ
A tésztát gépben dagasztatom, 20 percig. Ügyelek rá, hogy nehogy túlmelegedjen, ha szükséges nyitott tetõvel dolgoztatom. Mikor kész, kissé átgyúrom, akkor jó, ha rugalmas, kissé visszaüt a tészta gyúrás közben. Kelesztõtálba teszem, hagyom duplájára kelni. Jót tesz neki, ha 20 perc után kissé átforgatom. Mikor szépen megkelt, enyhén lisztezett felületre borítom, ellapogatom a ...

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2012/02/k...

sponsored links

Keres?s