Kenyér - Búék! :)
sponsored links
A szilveszteri házibulira saját sütésû vekni formájú kenyeret vittem a lencsefõzelékhez. A héja ugyan lehetett volna kissé cserepesebb és ropogósabb, de finom, vékony maradt így is, annak ellenére, hogy nem zár teljesen jól a karácsonyra kapott cserépedény. Õ lett az elsõ kenyér formájú kenyerem... :)
Limara receptjét és útmutatását használtam a tésztához és a formázáshoz. A nagy pihenésbe belefeledkeztem, így az öregtésztám csak másfél órával volt öregebb a kenyértésztánál... ráadásul finomlisztbõl készült véletlenül... de kiegyensúlyoztam némi plusz élesztõvel és nagyon jó lett az eredmény.
Elõzõ este szükséges összegyúrni, majd hagyni, hogy túlkeljen. Másnap már felhasználható, vagy hütõben lefedve 7-10 napig használható.
Öregtészta:
15-20 dkg liszt
1 dl víz
1 csipet cukor ...