Kenyér ahogy én készitem. Második rész: Fehér kenyér

2011-07-30

sponsored links


Ahol az elsõ részben befejeztük most ott folytatjuk a kenyér készítését.
A kiindulási pont Limara: Jól bevált kenyere volt. Ezt én jól átvariáltam.
Hozzávalók:
25   dkg    öreg tészta /nyanya/
  2   tk.      só
  1   ek.     burgonya pehely
  1   ek.     zab pehely
  1   ek.     tönköly pehely
  1   tk       sikér
10   dkg    tönköly liszt
10   dkg    finom liszt
10   dkg    rétes liszt
20   dkg    kenyér liszt
  2    ek     oliva olaj
2,5   dl      viz
0,5   dl      tej
  1    tk      cukor

Ebben a sorrendben tettem a kenyérsütõ tartályába. 20 perc dagasztás után  kicsit átgyúrtam:
Kelesztõ tálba teszem  kelesztem 30 percet átforgatom újra 30 perc kelesztés után ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/MaryKonyhja/~...

sponsored links

Keres?s