Kenyér ahogy én készitem. Második rész: Fehér kenyér
sponsored links
Ahol az elsõ részben befejeztük most ott folytatjuk a kenyér készítését.
A kiindulási pont Limara: Jól bevált kenyere volt. Ezt én jól átvariáltam.
Hozzávalók:
25 dkg öreg tészta /nyanya/
2 tk. só
1 ek. burgonya pehely
1 ek. zab pehely
1 ek. tönköly pehely
1 tk sikér
10 dkg tönköly liszt
10 dkg finom liszt
10 dkg rétes liszt
20 dkg kenyér liszt
2 ek oliva olaj
2,5 dl viz
0,5 dl tej
1 tk cukor
Ebben a sorrendben tettem a kenyérsütõ tartályába. 20 perc dagasztás után kicsit átgyúrtam:
Kelesztõ tálba teszem kelesztem 30 percet átforgatom újra 30 perc kelesztés után ...