Kenyér~1 (teljes kiõrlésû,rozsos)
sponsored links
Hozzávalók:
-20dkg kenyérliszt(BL80)
-40dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
-2 teáskanál só
-2 ek. olaj (olivaolaj)
-1 cs. szárított élesztõ
-4 dl langyos víz
-1 ek lenmag,1 ek. szezámmag
A lisztet elkeverem a sóval.szárított élesztõvel,magokkal,a közepébe mélyedést teszek, ebbe öntöm az olajat, langyos vizet. Összegyúrom, dagasztom kicsit,míg elválik az edénytõl, ekkor letakarom, és huzatmentes helyen kelesztem legalább 3 órát.
A sütõt elõmelegítem 230 fokra,úgy,hogy egy fedõvel rendelkezõ jénait is melegítek vele.
Mikor a tészta duplájára kelt, egy lisztezett deszkára ...