KENYÉR CHIPS

2014-02-14

sponsored links











Szerettek ropogtatni? Én nagyon, illetve az egész család.  Még a kiskutyánk is.  A legjobban a régi, retró ropit imádjuk. Sajnos ritkán lehet kapni... Ha látok, bizony veszek vagy 20 csomaggal. Néha áldozok burgonya chips-re is, de az ritka. Elég drága és sok benne a felesleges aroma és só. Így az gyakran a háttérbe szorul. Ha kedvezni akarok a családnak, és persze magamnak is, akkor megsütöm ezt a ropogós és fenséges kenyér chipset. Régóta készítem már, ezerféle ízesítéssel... Sokkal olcsóbb és finomabb mint a gyári nassolni valók. Pikk-pakk összeállítható a tésztája és még keleszteni sem kell. Mire kinyújtjuk, fûszerezzük és felvágjuk, addigra a sütõ is bemelegszik és máris süthetjük az apró kockákat. Nagyon ropogós, nagyon finom és nagyon eteti magát. Ez az adag egy nagy tepsire szól, szerintem érdemes mindjárt duplázni...


Hozzávalók: 1 csésze sima liszt, 1/2 csésze rétes liszt, 1 csapott kávéskanál só, 1 mokkáskanál cukor, 1 mokkáskanál por élesztõ, 125 ml meleg víz. Szóráshoz: szezámmag, mák, pirított hajdinapehely, õrölt bors, szárított fokhagyma granulátum.


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett felületen nagyon vékonyra kinyújtjuk. Egy nagy tepsibe sütõpapírt fektetünk, rátesszük a kinyújtott vékony tésztalapot, majd a tetejét átkenjük sima vízzel. Megszórjuk tetszés szerinti magokkal és fûszerekkel, majd vizes tenyérrel belenyomjuk a magokat a tésztába. Ez azért szükséges, hogy sütés után rajta maradjanak a magok a kockák tetején. Pizzavágó kõrkéssel felkockázzuk a tésztalapot. Elõmelegített sütõben, 200 C-on kb. 20 perc alatt szép barnára és ropogósra megsütjük a kenyér chipseket. A sütés félidejében megfordítjuk a kockákat, hogy az aljuk is pirult legyen. Kihûtjük és máris ropogtathatjuk.






Illéskrisz Konyhája



Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s