Kenyeres
sponsored links
Bár nem teszem ide õket, azért továbbra is sütöm a kenyereket. Sütõzacskóban, kacsasütõben, újabban anyám régi zománcos táljaiban. Ezekben a legszebb.
Az alsóba sütõpapírt teszek, bele a tészta és lefedem a másikkal.
Ilyesmik lesznek bennük sorra egymás után:)
A kemence is kedves a szívemnek.
Az utolsó kemencések:)
Ma ciabattát sütöttem. ez egy olasz kenyér, állítólag bonyolult. Biztos, semmi rettentõ nincs benne.
Kell egy elõtészta, kovász , 7 gr friss élesztõbõl, 2 dl vízbõl és 35 dkg BL 80-as lisztbõl. Szép símára ki kell gyúrni, és 12-15 órán keresztül hagyni. Ez idõ alatt megkel, összeesik, aztán felhasználható. Most csak a felét használtam el, a többit majd vasárnap fogom.
A tésztához kell 15 gr friss élesztõ 4 dl langyos víz, 60 ml langyos ...