Kentucky csirkeszárnyak - fûszeres és ropogós
sponsored links
Fogalmam sincsen, miért vártam eddig ezzel a változattal.
Annyiféleképpen készítettem már csirkeszárnyat, hogy már egy külön gyûjtõt is létrehoztam itt a jobboldalon. Ráadásul ezt a fûszerkeveréket használom már jó ideje a saját Kentucky csirkeváltozataim fûszerezésére.
Talán az lehet az idõzítés oka, hogy a legutóbbi, egyszerû fûszerezéssel, forró olajban sütött csirkeszárnyak különdíjat nyertek, mind a fõ megrendelõnél, a kisfiamnál, mind a család többi tagjánál:
Extra ropogós fûszeres csirkeszárny - csak egyszerûen
Többször is el kellett készítenem így, ami nálam nagy szó, hiszen köztudottan szeretek variálni, azaz mindent, mindig kicsit másképpen elkészíteni.
A fejemhez kaptam, amikor a kilónyi csirkeszárnyat elõkészítettem, hogy miért is ne a kedvenc Kentucky fûszerkeverékemben pácoljam és forró olajban, ropogósra süssem ki.
Nyerõ szériában vagyok mostanság a konyhában, mert mondhatom, hogy most is ráhibáztam az egyik legfinomabb csirkeszárny "megoldásra".
Kentucky csirkeszárny fûszerkeverék 2 kg csirkeszárnyhoz:
1 teáskanál koriandermag
½ teáskanál durva szemû színes bors
½ teáskanál õrölt kömény
2 teáskanál fûszerpaprika (most édes spanyol fûszerpaprikát használtam)
2 teáskanál õrölt chili
1 teáskanál kurkuma ...