Kencék...pirítóshoz.
sponsored links
Hétvégén gyártottam a kedvenc kencéimet.....isteni-- beszélgetéshez,borozgatáshoz...kis pirítóssal....padlizsánkrém,cukkinikrém,csicserikrém.
Padlizsánkrém:
Padlizsánkrém:
- padlizsán.....öntöttvas lapon égettre sütve
- 1 db hagyma kockára vágva..olajon pirítva
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- só,bors,mustár,pár csepp citromlé
- oregano,metélõ
- olaj
A megsült padlizsán héját leszedem,szûrõre teszem,sózom,lecsöpögtetem.Majd hozzáteszem a pirított hagymát,fûszereket,botmixerrel pürésítem. Kanálnyi olajjal krémesítem.
Cukkinikrém:
- 3-4 db cukkini--reszelve,héjastól
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 3 db natúr sajtkrém
- 3 db zõldfûszeres sajtkrém
- 2 db márványsajtos krém
- 1 db lilahagyma--kockázva
- fél kaliforniai paprika kockázva
- só,bors,chili örlemény,oregano
- olaj
A reszelt cukkinit olajon ,nagy lángon pirítom pár percet,sózom...megforgatom...hozzáadom a fokhagymát...állni hagyom....majd a sajtok következnek.Kézzel összedolgozom,mindent hozzáadok,ízesítem.Tetejére FETAsajtot morzsolok.
Kerûlhet bele oliva bogyó, aszalt paradicsom.
Csicseriborsó krém
- 1 üveg csicseriborsó,leszûrve,öblítve
- 1 db lilahagyma kockázva
- fél doboz tejföl
- 1 db natur sajtkrém,
- kanálnyi olaj
- só,bors,oregano,chili örlemény
A hozzávalókat botmixerrel pürésítem,ízesítem..
Jó étvágyat kívánok..MARI