Kemencés malacsült
sponsored links
Hozzávalók 4-6 személyre: 1,5 kg bõrõs malachús(lapocka, hátgerinc), 1 kg krumpli, 40 dkg sárgarépa, 25 dkg pasztinák, 1 lilahagyma, 1 fehérhagyma, 1 fej fokhagyma, só, bors, fûszerpaprika, olaj, zellerzöld, rozmaring.
Elkészítése: A húst csonttal együtt nagyobb(kb. 20-25 dkg-os) darabokra vágjuk, bedörzsöljük sóval és 2-3 órát(ha lehet, egy egész éjszakát is) állni hagyjuk. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a krumplit negyedekbe, a sárgarépát és pasztinákot 2-3 darabba, a hagymákat nagyobb cikkekre vágjuk. A zöldségeket tepsibe tesszük, sózzuk, borsózzuk és meglocsoljuk kevés olajjal. A húst is megszórjuk borssal meg fûszerpaprikával, ráhelyezzük a zöldségágyra és rátesszük a fokhagymát meg a zöldfûszereket. Aláöntünk 4 dl vizet, fóliával befedjük és a forró kemencébe toljuk. 1 órát pároljuk, közben egyszer megforgatjuk a húsokat, majd levesszük a fóliát és 30 percig pirulni hagyjuk.