Kelt zserbó háromszögek
sponsored links
A hétvégén Sasó blogján találtam ez a nagyszerû receptet, és eszembe jutott, hogy a kolléganõm nagyon szereti a zserbót, mivel ma van a szülinapja így ezzel megoldódott az ajándék kérdése, amin már jó pár napja töprengtem.
A receptet leírom, de az elkészítéshez a képeket mindenképp érdemes a fenti linken megnézni.
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt, 5 dkg porélesztõ, 2 evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1,5 dl tej 1 csipet só
Összedagasztjuk és 30 percig meleg helyen (ez nálam most a teraszon lévõ asztal volt) kelesztjük.
Vékonyan kinyújtjuk és megkenjük ízlés szerinti mennyiségû lekvárral és szórunk rá 15 dkg darált diót.
Feltekerjük és háromszögeket vágunk belõle.
180 fokon sütjük 20 percig.
Megvárjuk míg kihûl és leöntjük csokimázzal, amit 3 evõkanál cukrozatlan kakaóporból, 2 evõkanál cukorból és 2 evõkanál vízbõl fõzünk. Ha felforrt levesszük a tûzrõl belekeverünk 5 dkg szobahõmérsékletû vajat és ha picit hûlt bevonjuk vele a háromszögeket.
A receptet leírom, de az elkészítéshez a képeket mindenképp érdemes a fenti linken megnézni.
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt, 5 dkg porélesztõ, 2 evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1,5 dl tej 1 csipet só
Összedagasztjuk és 30 percig meleg helyen (ez nálam most a teraszon lévõ asztal volt) kelesztjük.
Vékonyan kinyújtjuk és megkenjük ízlés szerinti mennyiségû lekvárral és szórunk rá 15 dkg darált diót.
Feltekerjük és háromszögeket vágunk belõle.
180 fokon sütjük 20 percig.
Megvárjuk míg kihûl és leöntjük csokimázzal, amit 3 evõkanál cukrozatlan kakaóporból, 2 evõkanál cukorból és 2 evõkanál vízbõl fõzünk. Ha felforrt levesszük a tûzrõl belekeverünk 5 dkg szobahõmérsékletû vajat és ha picit hûlt bevonjuk vele a háromszögeket.