Kelt tészta parádé
sponsored links
Általában, amikor kelt tésztát sütök, akkor 3 napig azt eszünk:) Nem lehet mindig friss élesztõt kapni, amikor sikerül, akkor pedig a 10 dekás csomagot igyekszem felhasználni az utolsó morzsáig. Gyerekkorom óta van valami beteges vonzalmam a friss élesztõhöz, már kiskoromban is imádtam az illatát. Így van ez a mai napig is, mikor megveszem, hazáig szagolgatom.Nyilván ezért is imádom a kelt tésztás sütiket meg sós cuccokat. Tegnap sikerült beszereznem friss élesztõt, le is sütöttem egy adag négysajtos pogácsát. Gondoltam, kitart majd egész hétvégén, ehhez képest felkeltem reggel és hiába kerestem, hogy megegyek 1-2 darabot,mielõtt a reggeli antibiotikumot beveszem, Zé közölte, hogy azt a maradék 20-30 darabot õ reggelire megette,ami a tányérban volt, de õ azt hitte, még van. Hát mondom, én is!!!
Így hát begyúrtam egy adagot a réges-régi Virslis kifli tésztájából és már akkor eldöntöttem, hogy fele édes, fele sós lesz.Íme a végeredmény.
Hozzávalók
8 db édes kiflihez és kb. 12 darab sós csigához:
500 gr liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztõ
1 ek. cukor
1 dl olaj
1 tk. só
Az édes kiflikhez: fahéjas cukros és cukrozott ...